Megan Couto, care este căpitan, spune că este o mare onoare pentru ea să îşi conducă unitatea canadiană în timpul ceremoniei de schimbare a gărzii militare de la Buckingham Palace, un eveniment care atrage cu regularitate mii de turişti.

"Resimt puţin stres, dar e un stres sănătos, căci nu mă simt cuprinsă de nervozitate", a declarat Megan Couto, în vârstă de 24 de ani, înainte de a-şi conduce trupele din al doilea batalion al infanteriei uşoare canadiene "Prinţesa Patricia" de la o cazarmă din apropiere până la Palatul Buckingham.

"Trebuie doar să mă concentrez pe a rosti comenzile potrivite", a adăugat ea.

Atribuţiile gărzii regale sunt de obicei îndeplinite de trupele din Household Division, care protejează suveranul britanic şi palatele regale încă din 1660. Detaşamente din această unitate păzesc Palatul Buckingham de când stră-străbunica reginei Elizabeth a II-a, regina Victoria, s-a mutat în această reşedinţă în anul 1837.

"Am făcut repetiţii timp de câteva săptămâni", a dezvăluit Megan Couto, a cărei unitate militară vizitează Londra pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Canadei, una dintre cele 15 ţări din lume care, alături de Marea Britanie, o au pe regina Elizabeth a II-a în fruntea statului.

Femeilor li s-a interzis să deţină funcţii combatante în armata britanică până în iulie 2016 şi, din acest motiv, înainte de Megan Couto, nicio femeie nu a deţinut titlul de căpitan al Gărzii Reginei.