Melodia, a cărei înregistrare a fost coordonată de producătorul de televiziune Simon Cowell, a ocupat locul întâi pe iTunes după doar două ore de la lansare.

La înregistrarea piesei au contribuit şi supravieţuitori ai incendiului şi locuitori din zona în care a avut loc tragedia, ca parte a unui cor dirijat de Gareth Malone.

Melodia este disponibilă pentru descărcare începând de miercuri, de la ora locală 8:00, la o săptămână după incendiu. Donaţiile pot fi făcute direct pe site-ul artistsforgrenfell.com.

Simon Cowell, care locuieşte în burgul londonez unde a avut loc incendiul, a anunţat single-ul pe 14 iunie.

Cântecul începe cu versuri interpretate de rapperul Stormzy: ”Nu ştiu de unde să încep. Aşa că voi începe prin a spune că refuz să te iert. Refuz să fiu redus la tăcere. Refuz să te neglijez”.

”Aceea ar fi putut fi casa mamei mele/ Sau acela ar fi putut fi nepotul meu. Sper că voi vă odihniţi şi sunteţi liberi acolo sus”, mai arată versurile cântecului.

Între alţi artişti care au contribuit la înregistrarea melodiei se numără Brian May, Nile Rodgers şi Roger Daltrey, cu versuri interpretate, între alţii, de Ella Eyre, Labrinth şi Paloma Faith.

Au mai interpetat versuri artişti precum James Blunt, Jessie J, Rita Ora, Craig David, James Arthur, Dan (Bastille), Emeli Sande, Gregory Porter, Omar, Jorja Smith, Roger Daltrey (The Who), Jessie Ware, Anne-Marie şi Ella Henderson, Louisa Johnson, Liam Payne, Louis Tomlinson, Skepta, Kelly Jones, dar şi Louisa Johnson, câştigătoare a emisiunii-concurs ”X Factor”.

”Sper că melodia arată puterea comunităţii şi a oamenilor. Aceasta este frumuseţea Londrei. Integrarea o face incredibilă”, a spus Emeli Sande.

O parte a melodiei a fost înregistrată de pianistul Tokio Myers, care a câştigat recent emisiunea ”Britain's Got Talent”, Bastille şi Dua Lipa.

Incendiul de la Grenfell Tower, pe Lancaster West Estate, a fost semnalat în noaptea de marţi, 13 iunie, spre miercuri, 14 iunie, la ora locală 1:16 (3:16, ora RM). Poliţia din Londra a estimat luni că 79 de persoane au murit.