Concertul de duminică seară este primul din seria de cinci spectacole pe care britanicul le va susţine la Paris. El a cântat de pe scaun, dar i-a făcut pe spectatori să se ridice. Intrarea sa în scenă a fost lentă, cu ajutorul unui baston, care a trădat starea fragilă a artistului de 66 de ani. 

”Am spus, gata cu turneele, concertele, dar mi-aţi lipsit cu adevărat. Mă doare spatele, piciorul este rupt, dar sunt fericit să fiu aici”, a spus muzicianul aşezat pe un scaun, înainte de a cânta hiturile "Another Day in Paradise" şi "One More Night".

Fiul său, Nicholas, în vârstă de 16 ani, l-a acompaniat la baterie. Dintre cele 19 melodii din program Phil Collins a cântat şi "You Can't Hurry Love", "Invisible Touch", "Easy Lover", "Sussudio" şi "Take me Home" .

Turneul său parizian continuă luni, marţi, joi şi vineri. 

Născut pe 30 ianuarie 1951, Phil Collins este cântăreţ, instrumentist, compozitor, producător şi actor. Între 1970 şi 1996 a făcut parte, ca toboşar şi mai târziu ca solist, din grupul Genesis, iar cariera solo şi-a lansat-o odată cu albumul ”Face Value”, în 1981. Acesta a fost urmat de alte şapte discuri solo de studio. Este deţinătorul a şapte premii Grammy, cinci Brit Awards şi al unui Oscar, pentru cel mai bun cântec, "You'll Be in My Heart", din animaţia ”Tarzan” (1999), iar albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume.

Phil Collins a făcut parte, printre altele, din figuraţia filmului trupei The Beatles ”A Hard Day's Night” (1964), a apărut într-un episod al serialului de televiziune ”Miami Vice” şi a fost protagonistul dramei romantice ”Buster” (1988), regizată de David Green. Şi-a împrumutat vocea şi unor personaje animate, în ”Balto” (1995) şi ”Cartea Junglei 2” (2003). În anii 1999, 2000 şi 2006, Phil Collins a revenit alături de Genesis. Starul britanic a fost căsătorit de trei ori şi are cinci copii.

În 1999, Phil Collins a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, iar în 2010 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, în calitate de toboşar al grupului Genesis.