O organizaţie nonprofit a anunţat că plănuieşte să construiască o clădire de 20 de etaje în Harlem, după ce a câştigat o licitaţie privind dezvoltarea unei construcţii în această zonă a Manhattanului.

Amplasarea exactă a muzeului urmează să fie dezvăluită. Deocamdată, se ştie că va fi pe strada 125.

Proiectul va fi dezvoltat în două faze. Prima va fi gata anul viitor şi va însemna finalizarea cafenelei, care va fi deschisă la parter, a galeriei, a unui birou dedicat vizitatorilor, a unui magazin de suvenire şi a muzeului, la etajul al doilea. Lor vor urma un studio multimedia şi un spaţiu pentru evenimente.

În a doua fază, pentru care nu a fost stabilit un termen limită, va fi finalizat restul spaţiului dedicat muzeului, un hotel, un mall, un bar dedicat sporturilor şi o sală de concerte.

Cartierul Bronx este considerat loc de naştere al curentului hip-hop, dar în Harlem au debutat câţiva artişti emblematici, precum Q-Tip, A$AP Rocky, Puff Daddy (Sean Combs), Cam’ron şi Kelis.

Anul trecut, o stradă din Bronx - o secţiune a Sedgwick Avenue - a fost numită Hip-Hop Boulevard, în semn de omagiu pentru ceea ce este considerat momentul cheie al naşterii curentului hip-hop. Pe 11 august 1973, DJ Kool Herc a dat o petrecere într-un apartament de pe Sedgwick Avenue, la numărul 1520, la care a prezentat o nouă tehnică ce implica interpretarea de ”ritmuri frenetice la începutul sau la jumătatea unui cântec”.