Semn al acestei asocieri inevitabile, ultimul proiect al actorului Adam West a fost filmul de animaţie "Batman vs Two-Face", pentru care şi-a împrumutat vocea şi care va fi lansat în lunile următoare.

Actorul american, al cărui nume real a fost William West Anderson, şi-a asumat întotdeauna această relaţie cu bunăvoinţă şi a participat cu regularitate la convenţiile dedicate fanilor personajului Batman.

Ovaţiile pe care le-a primit în urmă cu câteva luni la o astfel de reuniune stau mărturie pentru amprenta pe care Adam West a lăsat-o asupra acestui serial TV, în ciuda faptului că producţia a fost lansată cu mult timp în urmă.

Cele opt filme care au urmat în această serie după 1989, cu efecte vizuale tot mai spectaculoase, nu i-au ştirbit deloc reputaţia.

Cu un fizic de june prim şi o voce gravă, Adam West era construit pentru a da viaţă pe micul ecran unui personaj care fusese deja jucat în serii de scurtmetraje pentru marele ecran, dar niciodată în televiziune.

Purtând un costum special, actorul american a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a readuce lucrurile în ordine în Gotham City timp de 120 de episoade, într-un serial TV profund ancorat în epoca sa, în anii 1960.

El l-a interpretat pe Batman şi în cinematografie, în lungmetrajul omonim lansat în anul 1966.