Fostul preşedinte democrat şi soţia sa au spus că intenţionează să rămână în capitala federală americană timp de cel puţin doi ani, perioadă în care fiica lor cea mică, Sasha, termină liceul.

"Prin urmare, era logic pentru ei să achiziţioneze o casă decât să continue să stea cu chirie", a justificat purtătorul de cuvânt al lui Obama într-un comunicat citat de Washington Post.

Soţii Obama vor rămâne cele mai cunoscute celebrităţi din Kalorama, alături de numeroase alte personalităţi, precum şeful diplomaţiei americane Rex Tillerson, a cărui avere strânsă ca şef al ExxonMobil i-a permis să îşi achiziţioneze o locuinţă de 5,6 milioane de dolari.

Jeff Bezos, care conduce Amazon şi Washington Post, are de asemenea, în apropiere, o proprietate de 2.500 de metri pătraţi, cumpărată cu 23 de milioane de dolari.

Printre alţi foşti locatari ai Casei Albe, situată la 3 kilometri, care au trăit în Kalorama se numără Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt şi Herbert Hoover.

În ceea ce îi priveşte pe soţii Obama, care au mers din ianuarie în diferite destinaţii exotice frecventate de miliardari, ei dispun de venituri confortabile.

Fostul preşedinte şi soţia sa au încheiat un contract record cu editura Penguin Random House, care prevede apariţia unei cărţi a fiecăruia dintre ei, pentru o sumă de peste 60 de milioane de dolari.

Obama a negociat de asemenea să susţină un discurs în cadrul unei conferinţe organizate de o mare bancă de investiţii de pe Wall Street pentru o sumă de 400.000 de dolari.