Nicki Minaj i-a invitat pe cei 20 de milioane de fani de pe Twitter să creeze un videoclip pentru unul dintre noile sale cântece, cu şansa de a câştiga o excursie la Las Vegas pentru a o vedea cântând la gala Billboard Music Awards de luna aceasta.

Însă atunci când unul dintre fani i-a spus că ar prefera să primească un ajutor pentru a-şi putea plăti taxele universitare, adesea foarte ridicate în SUA, artista s-a declarat de acord.

După doar câteva ore, cântăreaţa de 34 de ani a promis pe Twitter că va plăti taxele universitare sau va rambursa împrumuturile făcute de studenţi în cazul a peste 30 de fani.

O internaută al cărei pseudonim pe Twitter este Dash Minaj i-a mulţumit artistei pentru că a fost de acord să plătească cei 1.800 de dolari care îi lipseau pentru a-şi relua studiile la Universitatea din Ohio: "Idolul meu a plătit pentru mine să mă întorc şcoală. Sunt literalmente în lacrimi ...", a scris ea pe Twitter.

Nicki a pus capăt concursului duminică cu un mesaj: "A fost amuzant. Voi face aceste plăţi mâine şi voi vedea dacă mai am bani. Voi face din nou acest lucru într-o lună sau două".

Născută în Trinidad şi crescută la New York, Nicki Minaj a beneficiat de un loc pentru artiştii aspiranţi la prestigiosul liceu LaGuardia, însă nu a mers ulterior la facultate.

În luna martie, ea a depăşit recordul stabilit de Aretha Franklin devenind artista cu cel mai multe cântece în topul Billboard Hot 100 al celor mai bune single-uri. De la începutul carierei sale, Nicki a avut 76 de melodii în acest clasament, după lansarea în luna martie a trei piese noi, dintre care una în colaborare cu rapperul canadian Drake.

Potrivit revistei Forbes, Nicki Minaj a câştigat 20,5 milioane de dolari între iunie 2015 şi iunie 2016, fiind singura femeie printre vedetele cel mai bogate din lumea hip-hop-ului.