Într-o discuţie avută cu Daphne Barak la emisiunea Sunday Night, de la televiziunea australiană, Jacobshagen a declarat, potrivit Daily Mail, despre artist: "Era într-o criză emoţională şi spunea 'mă vor ucide'".

Jacobshagen se afla în Germania atunci când Jackson l-a sunat, cerându-i să zboare în LA, unde au petrecut trei zile împreună, iar Jackson i-a înmânat scrisorile.

Deşi ele nu clarifică cine erau acei "ei", în ele este menţionată compania AEG care, la vremea respectivă, se ocupa de organizarea concertelor pe care Jackson urma să le susţină pe O2 Arena din Londra. Într-una dintre acestea artistul ar fi scris: "AEG. Pun o presiune atât de mare pe mine, încât mă tem pentru viaţa mea".

Cauza morţii lui Jackson a fost o supradoză de sedativ (propofol), iar medicul său, Conrad Murray, a fost condamnat doi ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de ucidere involuntară.

Pe de altă parte, fiica cântăreţului, Paris, a afirmat recent că Jackson a fost ucis, iar Jacobshagen a declarat că va arăta scrisorile pentru a susţine afirmaţia tinerei.