Muzicianul rock Bruce Hampton a murit pe scenă în timpul unui concert

Muzicianul rock Bruce Hampton a murit pe scenă în timpul unui concert
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 03.05.2017 08:44
Muzicianul şi chitaristul american de rock Bruce Hampton a murit marţi pe scenă într-un concert prin care sărbătorea împlinirea a 70 de ani alături de alţi colegi muzicieni la Fox Theatre din oraşul Atlanta (Georgia), au informat mass-media locale citate de EFE.

ampton s-a prăbuşi pe scenă cu microfonul în mână în timp ce trupa interpreta piesa 'Turn on Your Lovelight', potrivit 10 News.

Artistul, care a fondat la sfârşitul anilor 60 grupul Hampton Grease Band, a rămas mai multe minute întins pe jos în timp ce colegii săi au continuat să cânte crezând că este vorba de o lovitură de efect.

Până la urmă i s-au acordat îngrijiri şi a fost luat de pe scenă, dar nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Încă nu au fost furnizate oficial cauzele morţii sale.

Supranumit "The grandfather of the jamband scene", Hampton a înfiinţat de-a lungul carierei sale prolifice numeroase trupe printre The Late Bronze Age, The Aquarium Rescue Unit, The Fiji Mariners, The Codetalkers, The Quark Alliance, Pharaoh Gummitt sau Madrid Express.

Cu Hampton Grease Band a înregistrat în 1971 albumul 'Music to Eat' care a avut vânzări modeste. După trecerea sa prin mai multe trupe, în 1994 a format duetul de rock-jazz progresiv Fiji Mariners, cu care a înregistrat două albume.

Alte producţii discografice lansate de Hampton au fost 'One Ruined Life of a Bronze Tourist' (1978), sub numele de Colonelul Bruce Hampton; 'Bootleg Live!' (2000), 'Now' (2006), iar în 2014, 'Pharoah's Kitchen'.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI