Veteranul care a participat la debarcarea din Normandia din Al Doilea Război Mondial a intrat în lumina reflectoarelor după ce a încheiat un zbor cu paraşuta, efectuat în tandem deasupra comitatului Devon din Marea Britanie.

Hayes a sărit din avion când acesta a atins altitudinea de 4.572 de metri şi a efectuat o cădere liberă înainte de deschiderea paraşutei.

După aterizare, fostul fruntaş din armata britanică a strigat bucuros ''ura!'' şi a declarat că se simte ''în al nouălea cer'' după ducerea la bun sfârşit a provocării.

El a doborât recordul precedent deţinut de canadianul Armand Gendreau care, în 2013, a încheiat un zbor cu paraşuta la vârsta de 101 ani şi trei zile.

Hayes împlinise deja 100 de ani atunci când a efectuat primul zbor cu paraşuta, o încercare la care visa de la 90 de ani. Fosta sa soţie a insistat însă ca veteranul să rămână cu picioarele pe pământ, notează sursa citată.

Veteranul, care trăieşte în Croyde, Devon, a fost distins cu Legion d'honneur pentru faptele sale de eroism din Olanda, Belgia, Germania şi Franţa.

Alături de Hayes au zburat cu paraşuta mai mulţi membri ai familiei, reprezentând împreună patru generaţii: Bryan, fiul veteranului, în vârstă de 74 de ani, nepotul Roger, de 50 de ani şi strănepotul Stan, de 16 ani. Ei au adunat fonduri pentru Legiunea Regală Britanică (Royal British Legion).