Fundalul muzical al ceremoniei a fost asigurat de unele dintre cele mai cunoscute piese ale cantautorului englez care a vândut peste 100 de milioane de albume, printre care 'Jesus to a Child' şi 'Wake Me Up Before you Go Go'. În aceeaşi seară fanii au organizat şi un priveghi la pubul Three Crowns, localul unde s-a format grupul Wham!.

"Am fost mereu un fan şi am hotărât că trebuie să fac ceva pentru cel care a făcut atât de multe pentru noi", a mărturisit Tracey Wills, fondatoarea fanclubului George Michael. "George şi-a lăsat amprenta asupra multor oameni şi trebuia să facem ceva. Mi-aş fi dorit ca şi familia lui să fie aici, pentru a vedea", a adăugat ea.

George Michael, pe numele său real Georgios Kyriacos Panayiotou, a încetat din viaţă la 25 decembrie, în vârstă de 53 de ani, din cauza unei cardiomiopatii dilatative cu miocardită (o slăbire a muşchiului cardiac) cumulată cu o steatoză hepatică (ficat gras). El a fost înmormântat la sfârşitul lunii martie în nordul Londrei, după o mică ceremonie privată.