Un apropiat al cuplului a declarat pentru Mail on Sunday: ''Din păcate, Janet şi Wissam au decis că relaţia lor nu mai funcţiona şi au hotărât să meargă pe drumuri diferite. Sunt foarte ocupaţi dar hotărâţi să fie părinţi buni, chiar dacă s-au despărţit. Este o despărţire amiabilă, iar Eissa va locui alături de mama sa, care trăieşte în Londra.''

Janet a mai fost căsătorită în trecut de două ori. Ea a divorţat de James DeBarge în 1984, după un an de căsnicie, iar relaţia cu cel de-al doilea soţ, Rene Elizondo, s-a încheiat în 2000, după nouă ani de căsnicie.

După naşterea lui Eissa, Janet şi Wissam au petrecut mult timp la casa lor alături de fiul acestora, fără a primi prea mulţi vizitatori. ''Janet şi copilul sunt bine. A angajat ajutoare în casă, iar soţul i-a fost mereu alături. A fost o sarcină dificilă, dar este binecuvântată şi are un bebeluş sănătos. Are doctori minunaţi.”, a spus un prieten al cântăreţei.

''Doar membrii apropiaţi ai familiei i-au văzut copilul. E entuziasmată să fie mamă. E îndrăgostită total de bebeluş şi petrece mult timp alături de el'', a mai spus acesta.

În ultimii ani, Janet Jackson a dispărut aproape complet din viaţa publică şi a evitat atenţia presei internaţionale, adoptând un stil de viaţă foarte discret şi locuind mai mult în Orientul Mijlociu, alături de omul de afaceri Wissam Al Mana.

Janet Jackson este mezina familiei Jackson şi, exceptându-l pe Michael Jackson, este singura care s-a bucurat de succes în cariera solo, reuşind să vândă peste 100 de milioane de albume în lumea întreagă, de la debutul ei, în 1982. De-a lungul anilor, artista americană a fost recompensată cu şase premii Grammy, 12 American Music Awards, 33 Billboard Music Awards, 10 MTV Video Music Awards, două premii Emmy şi un Glob de Aur.