Acest diamant roz în formă ovală, ce are 59,6 de carate, a fost cumpărat după o licitaţie ce a durat doar cinci minute, a precizat casa Sotheby's, organizatoarea licitaţiei.

”Pink Star” este cel mai mare diamant şlefuit din clasa lui care a fost scos la licitaţie.

În noiembrie 2013, la o licitaţie din Geneva, aceeaşi nestemată a fost vândută cu preţul de 83 de milioane de dolari - un record mondial în domeniu -, însă noul său proprietar, bijutierul newyorkez Isaac Wolf, nu a putut să achite acel preţ, iar tranzacţia a fost anulată. 

Licitaţia pentru ”Pink Star”, ce a fost descoperit într-o mină a companiei De Beers în 1999 în Botswana, şi şlefuit doi ani mai târziu, a început de la preţul de 56 de milioane de dolari.

Potrivit casei Sotheby's, cumpărătorul este un renumit lanţ de magazine de bijuterii din Hong Kong - Chow Tai Fook Jewellery.

Precedentul record mondial de preţ a fost deţinut până marţi, 4 aprilie, de Oppenheimer Blue, care a fost vândut în mai 2016 cu 50,6 de milioane de dolari.

”The Pink Star” este cel mai mare diamant din clasa ”Internally Flawless Fancy Vivid Pink” ce a fost clasificat vreodată de Gemological Institute of America (GIA), deşi nestemata este suficient de mică pentru a fi inclusă într-un inel. 

Recordurile precedente de preţ stabilite de pietre preţioase la diverse licitaţii

Mai 2016: Un diamant de mari dimensiuni, supranumit ”Oppenheimer Blue”, a stabilit un nou record de preţ, după ce a fost vândut cu 50,6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie's la Geneva. Identitatea noului proprietar nu este cunoscută.

Noiembrie 2015: ”The Blue Moon”, un diamant albastru, a fost cumpărat de Joseph Lau, un magnat din Hong Kong, cu preţul de 48,4 milioane de dolari. Miliardarul, care a achiziţionat nestemata pentru fiica lui în vârstă de şapte ani, a schimbat denumirea oficială a diamantului în ”Blue Moon of Josephine”.

Mai 2015: Un colecţionar anonim a făcut istorie după ce a achiziţionat rubinul ”Sunrise Ruby”, o nestemată de 25,59 carate de culoarea ”sângelui de porumbel”, cu suma de 30 de milioane de dolari, devenind cea mai scumpă piatră preţioasă din lume vândută vreodată la licitaţie, cu excepţia diamantelor. 

Noiembrie 2013: Cel mai mare diamant portocaliu din clasa ”vivid”, potrivit casei  Christie's, a fost vândut cu 35 de milioane de dolari. 

Noiembrie 2010: ”The Graff Pink”, un diamant roz de 24.78 de carate din clasa ”fancy intense pink”, a fost achiziţionat cu 46,2 milioane de dolari de comerciantul britanic Laurence Graff.