Biletele pentru cele 15 concerte prevăzute pentru iarna aceasta se vor pune miercuri în vânzare, a confirmat trupa.

"Era acum ori niciodată", a declarat Woodward postului de radio la BBC, care a povestit că a luat legătura cu Siobhan Fahey — care a fost motivul pentru care trupa s-a destrămat în 1988 — pentru a-i propune să se reunească.

"Nu am crezut că va fi de acord, dar până la urmă a acceptat", a spus Keren Woodward, în vârstă de 56 de ani.

La rândul său, Fahey, 58 de ani, a declarat ziarului The Guardian că "sentimentele de dragoste şi prietenie" care leagă cele trei componente ale trupei s-au înfiripat din nou, după ce ea a plecat din Bananarama pentru a crea Shakespears Sister, nefiind de acord cu orientarea muzicală luată de trupă.

Bananarama, al cărei nume face trimitere la programul de televiziune pentru copii 'The Banana Splits' şi la titlul piesei trupei Roxy Music, 'Pyjamarama', s-a format în 1979.

În anii 1980, trupa a devenit cunoscută graţie unor hituri precum 'Venus', 'Robert De Niro's Waiting', 'Cruel Summer' sau 'Love In The First Degree'.

Bananarama a vândut peste 40 de milioane de discuri, devenind în 1988 cea mai de succes trupa feminină din istoria Marii Britanii, potrivit Guiness Book.

Primul concert al trupei va avea loc la Glasgow, la 12 de noiembrie. Keren Woodward a precizat că turneul este "proiectul lor principal", însă nu a exclus posiblitatea de a înregistra un nou disc.