Un set de cercei, unul cu diamant albastru iar celălalt roz, vor fi vânduţi în mai la licitaţie

Un set de cercei, unul cu diamant albastru iar celălalt roz, vor fi vânduţi în mai la licitaţie
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 11.04.2017 08:11
Doi cercei având unul o spectaculoasă montură de diamant albastru, iar celălalt roz, consideraţi "cel mai important set de cercei vânduţi vreodată la licitaţie", vor fi scoşi la vânzare pe 16 mai la Geneva, a informat luni casa de licitaţii Sotheby's citată de agenţiile France Presse şi EFE.

Setul de cercei va fi scos la vânzare în loturi separate.

Cercelul cu diamant albastru 'Apollo Blue' este estimat la între 38 de milioane şi 50 de milioane de dolari (între 36 şi 47 milioane de euro), în timp ce cercelul cu diamant roz 'Artémis Pink' este estimat la între 12,5—18 milioane de dolari (între 12 — 17 milioane de euro).

Certificat 'Fancy Vivid Blue' de Institutul american de gemologie (GIA) şi cântărind 14,54 de carate, 'Apollo Blue' este unul dintre cele mai mari diamante din această categorie scos vreodată la licitaţie. Piatra este tăiată şi fasonată în formă de pară.

Cântărind 16,00 de carate şi certificat 'Fancy Intense Pink', diamantul 'Artemis Pink' are de asemenea formă de pară şi face set cu 'Apollo Blue'.

Potrivit GIA, piatra face parte "din cele mai pure chimic" diamante fapt ce-i conferă, potrivit experţilor, o mare transparenţă optică.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI