Cheryl Boone Isaacs a trimis un mesaj către toţi membrii Academiei Americane de Film, care organizează premiile Oscar, în urma cermoniei din acest an, ce s-a încheiat cu actorii Warren Beatty şi Faye Dunaway anunţând greşit faptul că musicalul „La La Land” a câştigat premiul Oscar pentru Cel mai bun film, când câştigătorul real era filmul „Moonlight”.

Eroarea a fost pusă pe seama prezentatorilor care au primit plicul greşit, o anchetă asupra modului în care s-a petrecut incidentul fiind în desfăşurare la firma PricewaterhouseCoopers, însă Boone Isaacs a reasigurat membrii Academiei că nu va permite ca un incident similar să se petreacă din nou la cel mai important eveniment din industria filmului, cât timp aceasta va fi preşedinte.

Pe măsură ce a făcut o listă a lucrurilor de care a fost mulţumită la premiile Oscar din 2017, aceasta a scris: "Profesionalismul echipei şi al directorilor de scenă, conduşi de Rob Paine, care au avut o grijă remarcabilă de la episodul în care s-a prăbuşit decorul scenei în timpul repetiţiei cu costume, până la finalul haotic al spectacolului. Până la acest moment, datorită mediatizării excesive din ultimele zile, ştim cu toţii că plicul greşit şi problemele care au urmat mai apoi au fost cauzate de neputinţa contabililor de la PwC de a respecta protocoalele stabilite şi de întârzierea în a remedia prompt situaţia. PwC şi-a asumat responsabilitatea pentru această greşeală. Fiţi convinşi că vor fi implementate schimbări astfel ca incidente de genul să nu se mai întâmple vreodată."