Vedeta filmului „Avengers” luptă pentru drepturile femeilor şi s-a adresat public protestatarilor de la Marşul femeilor din Washington DC în ianuarie 2017, când l-a somat pe preşedintele SUA, Donald Trump, să sprijine acţiunile ce ţin de sănătatea femeilor prin fapte precum alocarea de fonduri către organizaţia Planned Parenthood, actriţa dezvăluind că a utilizat serviciile organizaţiei medicale când avea 15 ani.

Scarlett, care are o fiică de 2 ani şi jumătate cu fostul său soţ, jurnalistul francez Romain Dauriac, a recunoscut că i-ar plăcea să îşi transforme pasiunea sa pentru politică în carieră, iar acest lucru s-ar putea petrece în viitor.

"Am fost mereu interesată de politica naţională", a spus Scarlett pentru emisiunea matinală Good Morning America. "În prezent, mă gândesc la fiica mea şi la modul în care îmi decurge cariera în prezent... Nu e timpul ideal, dar în cele din urmă, poate când mai creşte fiica mea şi când mă voi centra total pe mine sau aşa ceva, cred că ar putea fi interesant."

Între timp, Scarlett nu intenţionează să renunţe la comentariile sale despre teme care i se par importante, deşi ar putea pierde o serie de fani din această cauză.

"Nu mă tem să spun ceea ce simt doar pentru că voi atrage criticile sau pentru că s-ar putea ca unii oameni să nu mă placă", a spus vedeta. "Dacă a lupta pentru drepturile femeilor implică ca anumiţi oameni să nu mai vrea să cumpere bilet să vadă noul film Ghost in the Shell, atunci sunt de acord cu asta."

Scarlett nu este unica celebritate care este interesată să urmeze o carieră publică. În noiembrie 2016, fostul campion de lupte devenit actor Dwayne 'The Rock' Johnson a mărturisit că nu exclude o potenţială candidatură la preşedinţia SUA, în timp ce rapperul Kanye West şi-a declarat în trecut intenţia sa de a candida la cea mai înaltă funcţie din stat, în 2020.