Licitaţie la Hong Kong: Se aşteaptă o sumă record pentru celebrul diamant Pink Star

Licitaţie la Hong Kong: Se aşteaptă o sumă record pentru celebrul diamant Pink Star
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 29.03.2017 15:14
Celebrul diamant "Pink Star", ce va fi scos la licitaţie la Hong Kong la începutul lunii aprilie, se aşteaptă să fie vândut pentru o sumă record, a informat casa de licitaţii Sotheby's.

"Pink Star", o piatră roz ovală de 59,60 carate, este cel mai mare diamant din clasa sa ("Internally Flawless Fancy Vivid Pink") certificat vreodată de Institutul Geologic din America (GIA), informează AFP.El a fost deja vândut la licitaţie de Sotheby's în 2013 la Geneva pentru 83 de milioane de dolari, însă cumpărătorul nu a achitat suma.

De această dată, preţul de pornire al diamantului este de 60 de milioane de dolari, informează casa de licitaţii. Vânzarea "va reprezenta un record mondial pentru o bijuterie scoasă la licitaţie", a declarat pentru AFP vice-preşedintele pentru Asia al Sotheby's, Quek Chin Yeow.

"Pink Star" a fost extras dintr-un diamant brut de 132,5 carate, descoperit de compania De Beers în Africa, în 1999, care a fost prelucrat timp de aproape doi ani pentru a ajunge la forma actuală, a precizat Sotheby's.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI