George va urma cursurile şcolii particulare Thomas's Battersea. Această alegere nu respectă tradiţia mai nouă a familiei regale britanice care îşi trimite copiii la Wetherby School din Notting Hill, şcoală ce a fost urmată atât de tatăl lui George, cât şi de unchiul său, prinţul Harry.

Această schimbare a tradiţiei este legată de decizia luată în luna ianuarie de prinţul William şi de soţia sa, Kate, de a-şi stabili familia la Londra, după ce ducele de Cambridge a hotărât să renunţe la serviciul său de pilot de salvare pe elicopter pentru a prelua din sarcinile oficiale pe care nu le mai poate duce la îndeplinire bunica sa, regina Elisabeta a II-a, ajunsă la vârsta de 90 de ani.

George şi sora sa mai mică, Charlotte, au locuit iniţial alături de părinţi la Anmer Hall, pe proprietatea reginei de la Sandringham, în Norfolk, estul Angliei.

"Alteţele lor regale sunt fericite că au găsit o şcoală unde au încredere că George îşi va începe cu succes educaţia", conform unui comunicat al Palatului Kensington.

Pe site-ul şcolii Thomas's Battersea, o afacere de familie, se precizează că la cursuri participă 540 de băieţi şi fete cu vârste între 4 şi 13 ani, iar cea mai importantă regulă care trebuie respectată este "să fii bun".

"Suntem onoraţi şi încântaţi că alteţele lor regale ducele şi ducesa de Cambridge au ales (şcoala) Thomas's Battersea pentru prinţul George", a declarat directorul şcolii, Ben Thomas. "Abia aşteptăm să-l primim pe prinţ şi pe toţi noii noştri elevi la şcoală, în luna septembrie", a adăugat el.