VIDEO

Apartamentul din New York unde a locuit Greta Garbo până la moartea sa a fost scos la vânzare

Apartamentul din New York unde a locuit Greta Garbo până la moartea sa a fost scos la vânzare
Sursa: www.agerpres.ro Foto: pinterest.com 24.03.2017 17:17
Apartamentul din New York unde a locuit legendara actriţă suedeză Greta Garbo din 1954 până la moartea sa în 1990, a fost scos la vânzare pentru suma de 5,95 milioane de dolari, relatează EFE.

Proprietatea, situată la nr 52 din Manhattan şi cu vedere la East River, are trei dormitoare, trei băi, spălătorie, birou, bucătărie şi lift şi ocupă întregul etaj cinci al clădirii, unde vedeta s-a refugiat pentru a scăpa de admiratori şi ziarişti.

Vastul apartament, pentru a cărui întreţinere se achită 9.090 de dolari pe lună, aparţine nepoatei şi unice moştenitoare a actriţei, Gray Reisfield, care a locuit aici cu familia timp de mulţi înainte de a se muta în California.

În apartament s-a mutat apoi un alt nepot, Derek Reisfield, care a stat aici până la mijlocul anilor 90, însă familia a decis până la urmă să vândă acest refugiu al lui Garbo de unde actriţa urmărea de sus ambarcaţiunile plutind pe apă.

Mai multe piese de artă care i-au aparţinut lui Garbo, care s-a retras de la Hollywood când avea doar 36 de ani, şi mai multe antichităţi franceze au rămas în apartament, dar nu sunt incluse în vânzare, potrivit ziarului The New York Times.

Potrivit surselor, camera în care a stat actriţa a rămas aproape intactă, cu aceleaşi decoraţiuni în culoarea somonului alese ea, precum şi un dulap pe care l-a adus din Stockholm.

Greta Garbo, care a jucat în aproape 30 de pelicule începând cu epoca filmului mut, a murit la New York la 84 de ani în urma unor probleme renale şi a unei pneumonii.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI