Miliardarul David Rockefeller a murit la 101 ani

Miliardarul David Rockefeller a murit la 101 ani
Sursa: www.digi24.ro Foto: Gulliver/ Getty Images 20.03.2017 17:26
Fostul bancher David Rockefeller, cel mai vârstnic miliardar din lume, potrivit Forbes Magazine, şi nepot al celebrului magnat John D. Rockefeller (1839 - 1937), a murit luni la vârta de 101 ani, relatează Reuters.

Bunicul său a fost legendarul magnat al petrolului John D. Rockefeller, iar mama sa, Abby, a fost o proeminentă patroană a artelor şi cofondatoare a muzeului MoMa.

Locul naşterii sale din mijlocul cartierului Manhattan, unde familia sa deţinea cea mai mare reşedinţă privată din New York, a devenit mai târziu Muzeul de Artă Modernă (MoMA).

Cei cinci fraţi ai lui David Rockefeller au murit cu zeci de ani în urmă iar 2014 şi-a incinerat unul dintre copii, decedat într-un accident de avion.

Forbes estimează averea lui Rockefeller la 3,2 miliarde de dolari — fiind 'abia' al 603-lea miliardar al lumii în topul averilor, dar suficient de bogat pentru a deţine mai multe proprietăţi şi o mare colecţie privată de artă.

Absolvent de Harvard, el obişnuia să doneze în fiecare an milioane de dolari.

El a mărturisit într-un interviu acordat revistei Forbes că a avut o viaţă minunată şi că este convins că lucrurile materiale pot contribui la o viaţă plăcută dar, în mod fundamental, dacă nu ai prieteni buni şi rude care contează pentru tine, viaţa va fi într-adevar goală şi tristă, iar lucrurile materiale încetează să mai fie importante.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI