Trump are un bulevard care-i poartă numele într-unul din cele mai sărace oraşe albaneze

Trump are un bulevard care-i poartă numele într-unul din cele mai sărace oraşe albaneze
Sursa: jurnal.md Foto: ap.com 19.03.2017 20:56
Preşedintele american Donald Trump are din acest sfârşit de săptămână un bulevard care-i poartă numele într-unul din cele mai sărace oraşe din Albania, Kamza, situat la nord-vest de capitala Tirana, transmite duminică EFE.

Bulevardul Donald J. Trump, lung de 500 de metri, a fost inaugurat duminică de primarul din Kamza, Xhelal Mziu, şi de liderul Partidului Democratic (PD, conservator, în opoziţie — n.r.), Lulzim Basha. Bulevardul Donald Trump se intersectează cu principala arteră a oraşului, Bulevardul Albastru, numit astfel după culorile steagului PD, şi se termină în strada Pacific, care duce către strada Europa, scrie Agerpres.

Donald Trump nu este primul politician al cărui nume este "împrumutat" unei străzi din Kamza. Există artere care poartă numele de George Bush, Nicolas Sarkozy sau Silvio Berlusconi.

Kamza este unul dintre cele mai noi oraşe din Albania, creat după căderea comunismului, în 1991, când mii de albanezi şi-au părăsit locuinţele din nordul sărac şi s-au stabilit în împrejurimile capitalei în căutarea unei vieţi mai bune. Cu o populaţie de circa 100.000 de locuitori, oraşul se numără printre zonele cele mai sărace şi cu cea mai mare rată a şomajului din Albania.

Primarul Mziu, membru al PD, a luat în noiembrie trecut această iniţiativă ciudată, declarându-l pe Trump "cetăţean de onoare" al Kamza şi calificându-l drept "model revoluţionar al noii ordini democratice, expert în economie, negociator în politica externă, comunicator cu minte ascuţită şi lider al timpurilor moderne".

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI