Obama, ai cărui opt ani de preşedinţie s-au încheiat luna trecută când a avut loc ceremonia de învestitură a succesorului său Donald Trump, a învăţat să practice kiteboarding-ul sau kitesurfing-ul săptămâna trecută în timp ce se afla în vacanţă pe insula caraibiană aflată în proprietatea miliardarului britanic Richard Branson, care a făcut publice marţi mai multe imagini pe această temă.

Fotografii şi imagini postate pe site-ul companiei lui Branson, Virgin Group, îl arată pe fostul preşedinte american, care a făcut surfing toată viaţa, învăţând să practice sportul tot mai popular în care oamenii se deplasează pe apă pe o placă de surfing fiind traşi de un zmeu.

"Fiind vorba de fostul preşedinte al SUA exista multă securitate în jur, dar Barack a reuşit cu adevărat să se relaxeze şi să intre în starea potrivită", a scris Sir Richard Branson.

Barack Obama şi soţia lui Michelle au fost văzuţi săptămâna trecută pe Insulele Virgine Britanice, iar oamenii au postat fotografii cu ei pe reţelele de socializare. Branson are în proprietate o insulă de 48 de hectare, Moskito Island, care face parte din acest arhipelag. Miliardarul a cumpărat în 2007 Moskito Island şi a construit aici o luxoasă proprietate care poate găzdui 22 de oaspeţi, potrivit site-ului de internet al complexului.

Kiteboarding-ul a fost ales în 2012 ca sport olimpic pentru JO 2016 de la Rio de Janeiro, în locul windsurfing-ului. Decizia a fost criticată la momentul respectiv, pentru că acest sport poate fi unul letal, şi în cele din urmă s-a renunţat la includerea acestui sport printre cele olimpice.

Potrivit lui Branson, Obama a studiat acest sport timp de două zile şi a înălţat un zmeu de pe plajă înainte de a intra în apă.

Richard Branson a dezvăluit că şi el încearcă să înveţe un spot similar, foilboarding, care foloseşte o placă modificată ce se ridică deasupra apei. El a scris că l-a provocat pe fostul preşedinte să vadă care dintre ei va reuşi mai întâi să înveţe sportul nautic ales. Obama a triumfat în această competiţie în doi, a spus miliardarul britanic, reuşind să rămână pe placa de kiteboarding pe o distanţă de 100 de metri.

"După tot ce a făcut pentru lume, nu pot să fiu supărat pe el pentru această victorie binemeritată", a mai scris Branson.