Vedeta irlandezo-etiopiană Ruth Negga, nominalizată la categoria „cea mai bună actriţă” pentru rolul său din „Loving”, a fost una dintre vedetele care a ales să poarte acest simbol cu semnificaţie politică pe rochia sa roşie, semnată de designerul Valentino.

La rândul, Barry Jenkins, regizorul filmului „Moonlight”, recompensat cu premiul pentru cel mai bun film în cadrul celei de a 89-a ediţii a premiilor Academiei americane de film, a fost zărit purtând panglica albastră. 

Kris Jenner, matroana clanului Kardashian, a fost protagonista unui moment bizar în timpul sosirii starurilor pe covorul roşu. „Ce este chestia aia mică şi albastră? Este o panglică?”, a comentat ea cu privire la rochia purtată de Negga.

ACLU a fost printre primele organizaţii care a contestat în justiţie interdicţia de călătorie, impusă de preşedintele Donald Trump, care viza cetăţenii din şapte ţări predominant musulmane.

Deşi interdicţia a fost blocată de instanţele de judecată, un nou ordin executiv privind refugiaţii şi imigrarea ar urma să fie lansat de către către Casa Albă săptămâna viitoare.