FOTO

Oscar 2017: De ce au purtat vedetele panglici albastre

Oscar 2017: De ce au purtat vedetele panglici albastre
Sursa: www.digi24.ro Foto: Gulliver/ Getty Images 27.02.2017 17:52
Mai mulţi nominalizaţi la premiile Oscar au protestat faţă de interdicţia de călătorie impusă de preşedintele Donald Trump prin purtarea unor panglici de culoare albastră, în semn de sprijin pentru Uniunea Americană pentru Drepturi Civile (American Civil Liberties Union, ACLU), una dintre primele organizaţii care a contestat în justiţie această interdicţie, relatează publicaţia The Telegraph.

Panglica albastră reprezintă această organizaţie neguvernamentale, dedicată protejării drepturilor civile, şi face parte din noua sa iniţiativă intitulată „Stand With ACLU”.

Vedeta irlandezo-etiopiană Ruth Negga, nominalizată la categoria „cea mai bună actriţă” pentru rolul său din „Loving”, a fost una dintre vedetele care a ales să poarte acest simbol cu semnificaţie politică pe rochia sa roşie, semnată de designerul Valentino.

La rândul, Barry Jenkins, regizorul filmului „Moonlight”, recompensat cu premiul pentru cel mai bun film în cadrul celei de a 89-a ediţii a premiilor Academiei americane de film, a fost zărit purtând panglica albastră. 

Kris Jenner, matroana clanului Kardashian, a fost protagonista unui moment bizar în timpul sosirii starurilor pe covorul roşu. „Ce este chestia aia mică şi albastră? Este o panglică?”, a comentat ea cu privire la rochia purtată de Negga.

ACLU a fost printre primele organizaţii care a contestat în justiţie interdicţia de călătorie, impusă de preşedintele Donald Trump, care viza cetăţenii din şapte ţări predominant musulmane.

Deşi interdicţia a fost blocată de instanţele de judecată, un nou ordin executiv privind refugiaţii şi imigrarea ar urma să fie lansat de către către Casa Albă săptămâna viitoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI