"Datorită muncii sale caritabile, Rihanna a construit un centru de oncologie şi de aplicaţii medicale ale radioactivităţii de prim ordin pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului la sân la spitalul Queen Elizabeth, din Bridgetown, Barbados", a subliniat directorul fundaţiei Harvard, S. Allen Counter.

Cântăreaţa a realizat şi un program menit să suporte cheltuielile universitare pentru studenţii din Caraibe care pleacă să studieze în SUA. De asemenea, cântăreaţa susţine eforturile de a le oferi fetelor un acces mai bun la educaţie în ţările în curs de dezvoltare.

"Pentru aceste iniţiative filantropice şi alte acte caritabile studenţii şi Fundaţia Harvard au ales să-i acorde Rihannei titlul Personalitatea umanitară a anului 2017", a precizat Counter.

Printre persoanele care au mai primit acest premiu se află fostul secretar general al ONU Ban Ki-moon, tânăra câştigătoare a premiului Nobel pentru pace din Pakistan Malala Yousafzai sau cântăreţul Lionel Richie.

Pe numele său adevărat Robyn Rihanna Fenty, cântăreaţa a vândut peste 200 de milioane de discuri, a câştigat opt premii Grammy şi 14 dintre cântecele sale au fost pe primul loc în fruntea clasamentelor pentru cele mai bune vânzări.

De asemenea, Rihanna a lansat o linie vestimentară în colaborare cu Puma.