Curt von Badinski este inginer mecanic şi cofondator al unei companii tehnologice. El face naveta zilnic ca să ajungă la locul de muncă, din Los Angeles, relatează BBC.

Cinci zile pe săptămână, bărbatul se trezeşte la 05:00, merge 15 minute cu maşina până la aeroport, după care zboară 90 de minute până la Oakland, situat la o distanţă de 568 de kilometri de casa lui. De acolo ia o altă maşină şi conduce 15 kilometri până în San Francisco.

El are zboruri nelimitate pe un avion cu turbopropulsor pentru o taxă lunară, de 2.300 de dolari. În micul avion încap 8 persoane. 

Pentru că merge atât de des, Curt von Badinski, sare peste verificările de securitate care se fac în mod normal înainte de îmbarcarea în avion.

În avion el profită de timp şi mai lucrează puţin pe laptop.

În cele două zone, de obicei sunt discrepanţe mari meteo. În Los Angeles poate fi cald, iar în San Francisco poate fi mult mai frig, aşa că merge mereu la drum pregătit, pentru orice vreme.

La 8:30 ajunge la birou şi pleacă la 17:00, având timp, în caz că este trafic până la aeroport să prindă avionul care decolează la 19:15. La puţin timp după ora 21:00, el ajunge acasă.

Bărbatul spune că face drumul lung în fiecare zi pentru a fi mai productiv la muncă şi alături de colegi, dar şi pentru a fi alături de familie în timpul liber. „Fac naveta şase ore pe zi pentru că aşa pot să am toate lucrurile pe care le vreau. Sunt mereu încântat să încep ziua”, adaugă el.