Scriind în The New York Times, Salma Hayek a precizat că Weinstein i-a spus: „Te voi ucide, să nu crezi că nu o voi face”.

Holly Baird, o purtătoare de cuvânt a producătorului, a contrazis afirmaţiile actriţei. 

Salma Hayek, în vârstă de 51 de ani, a decsris pentru The New York Times experienţa colaborării cu Harvey Weinstein pentru filmarea peliculei biografice dedicate artistei mexicane Frida Kahlo, proiect despre care a spus că a fost „cea mai mare ambiţie a ei”.

Hayek a povestit că după ce stabilit un acord cu Weinstein pentru acest film, „Frida”, care a avut premiera în anul 2002, a fost obligată să refuze în mod repetat avansuri sexuale din partea producătorului. 

”Am refuzat: să fac un duş cu el, să îl las să mă privească în timp ce fac duş, să îi permit să îmi facă un masaj, să îi permit unui prieten al lui să îmi facă un masaj dezbrăcat, să îmi facă sex oral, să mă dezbrac alături de alte femei”, a scris actriţa.

Salma Hayek a adăugat că producătorul a ameninţat că va opri proiectul dacă ea va refuza să filmeze nud pentru o scenă în care personajul ei întreţine relaţii sexuale cu o altă femeie.

„A trebuit să iau un calmant, care până la urmă m-a ajutat să mă opresc din plâns, dar m-a făcut să vomit şi mai mult”, a povestit Salma Hayek despre starea emoţională pe care a avut-o în timp ce a filmat această scenă despre care credea că nu este necesară.

Purtătoarea de cuvânt a producătorului a declarat: „Domnul Weinstein nu îşi aminteşte să o fi obligat pe Salma să filmeze o scenă de sex cu o femeie şi nu a fost prezent la acele filmări. Toate acuzaţiile lansate de Salma sunt lipsite de acurateţe şi alte persoane care au fost martore la acele momente au amintiri diferite în legătură cu ce s-a întâmplat”.

Filmul „Frida” a avut şase nominalizări la Oscar, inclusiv la categoria „Cea mai bună actriţă” pentru Salma Hayek. 

Miercuri, o nouă acuzaţie de hărţuire sexuală a fost lansată la adresa producătorului hollywoodian de o fostă prezentatoare de televiziune din Hong Kong, care susţine că acesta i-a făcut avansuri în anul 2009, într-o cameră de hotel.

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Harvey Weinstein a negat acuzaţiile, spunând că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite.

Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat „cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA) şi ai The Television Academy.

Potrivit unui raport publicat de The New York Times, Harvey Weinstein şi-a acoperit comportamentul de prădător sexual timp de mai multe decenii cu ajutorul unei reţele de complici, între care s-au numărat jurnalişti de la publicaţia tabloidă National Enquirer şi reprezentanţi ai Creative Artists Agency.

Weinstein este investigat de poliţia din Los Angeles, Beverly Hills, New York şi Londra pentru mai multe acuzaţii de agresiune sexuală. El a fost dat în judecată de mai multe femei. 

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul ”Shakespeare in Love”.

Scandalul sexual izbucnit odată cu lansarea primelor acuzaţii la adresa producătorului Harvey Weinstein a luat amploare, acuzaţii similare fiindu-le aduse mai multor personalităţi precum regizorul James Toback, actorul Kevin Spacey, producătorul Brett Ratner şi Roy Price, şeful Amazon Studios şi responsabilul de conţinut al Amazon Video.