Potrivit dr. Chris Rispoli de la Gentle Care Animal Hospital din Edmond, un câine din rasa Shar-Pei pe nume Dovey, în vârstă de patru ani, care îi este pacient de când era pui, a fost adus la cabinet, miercuri, de stăpânii săi.

Membrii familiei i-au spus lui Rispoli că au observat recent că Dovey vomita şi slăbise, iar patrupedul fusese văzut de bunica nou-născutului lor ducând în gură o suzetă. Până la urmă, căţeluşa Dovey a fost adusă la veterinar după ce a vomitat un astfel de obiect, iar familia a început să bănuiască motivul dispariţiei suzetelor din casă.

Radiografiile iniţiale indicau prezenţa a şapte până la nouă suzete în stomacul câinelui, însă în timpul intervenţiei chirurgicale Rispoli a îndepărtat nu mai puţin de 21 de astfel de obiecte.

''În 20 de ani (de practică), acesta este cea mai nebunească operaţie pe care am făcut-o'', a declarat Rispoli pentru postul KOKH-TV.

Medicul veterinar a precizat că speră ca acest caz să constituie un semnal de alarmă pentru proprietarii de câini care trebuie să ţină animalele la distanţă de obiecte pe care le-ar putea înghiţi.