Anterior, publicaţia de specialitate Variety a furnizat aceleaşi informaţii, citând surse ale producătorilor serialului care mizează pe posibilitatea de "a ucide" personajul, astfel încât Underwood să nu mai apară în viitorul sezon.

Platforma Netflix, care difuzează serialul, nu s-a pronunţat încă pe această temă.

Potrivit The Hollywood Reporter, scenariul celui de-al 6-lea şi ultim sezon era aproape finalizat înainte ca actorul Anthony Rapp să-l acuze săptămâna trecută pe Spacey de o presupusă hărţuire sexuală în 1986, când cei doi actori aveau 14 şi respectiv 26 de ani.

Publicaţia a scris că primele două episoade ale noului sezon erau deja filmate şi că al treilea era în pregătire când a izbucnit scandalul. Filmările au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată de timp după lansarea acestor acuzaţii împotriva actorului principal al serialului.

Surse ale revistei au subliniat că această suspendare, care s-ar putea prelungi peste două săptămâni, este necesară pentru ca responsabilii serialului să dea răgaz scenariştilor pentru a introduce modificările necesare în text şi a-l face să dispară pe Frank Underwood, interpretat de Spacey, care este de asemenea şi producătorul executiv al serialului.

Un fost asistent de producţie de la "House of Cards" a afirmat că Spacey l-a agresat sexual, iar mai mulţi membri din echipa care produce acest serial au spus că actorul a avut un comportament de "prădător" pe platoul de filmare. Opt persoane care lucrează sau au lucrat în echipa de producţie a serialului au făcut la rândul lor acuzaţii despre "mediul de lucru toxic" pe care, potrivit lor, Kevin Spacey l-ar fi creat "prin intermediul unui tipar de hărţuire sexuală".

Kevin Spacey, laureat cu două premii Oscar, se află în vizorul Hollywoodului după acest scandal care i-ar putea afecta cariera. Agentul de presă al lui Kevin Spacey, care după apariţia în media a acestor acuzaţii a renunţat la colaborarea cu starul hollywoodian, a precizat că renumitul actor, în vârstă de 58 de ani, se află într-o perioadă de "evaluare şi de căutare a unui tratament".