Actorul australian şi-a făcut debutul în pielea mutantului morocănos, cu gheare de metal indestructibile în anul 2000, în filmul ''X-Men'', şi de atunci a interpretat acest rol de opt ori. Însă, cu ocazia lansării în acest an a peliculei ''Logan'', Jackman a declarat că atât el cât şi producătorii şi-au asumat cel mai mare risc pentru ultima sa interpretare a rolului supereroului mutant.

''Oamenii au considerat acesta a fi cel mai mare risc, cel mai prostesc risc asumat vreodată; cred că ei presupun o continuare (a unui film) este realizată doar pentru profit, însă din experienţa mea ca parte implicată întotdeauna mi s-a părut că este riscant şi cred că riscul trebuie acceptat'', a spus actorul într-un interviu.

''Logan'' a fost primul oară când Jackman, în vârstă de 49 de ani, şi-a interpretat personajul într-un film care nu este recomandat minorilor sub 13 ani şi minorilor neînsoţiţi în SUA, din cauza violenţei sporite încă de la primele imagini, în care i s-a permis să îmbrăţişeze latura mai sumbră a lui Wolverine.

Acţiunea din "Logan" se desfăşoară la peste 50 de ani după "X-Men: Days of Future Past" (2014), iar personajul Logan — sau Wolverine în starea sa mutantă — a îmbătrânit şi a devenit vulnerabil. Logan îşi petrece timpul îmbătându-se în apropiere de frontiera mexicană, mergând să cumpere droguri de pe piaţa neagră pentru a-l îngriji pe profesorul Xavier, care este pe moarte şi al cărui rol este jucat pentru ultima dată de actorul britanic Patrick Stewart. Logan este scos brutal din această stare de letargie când o femeie misterioasă îl imploră să protejeze o fetiţă, pe remarcabila Dafne Keen, o anglo-spaniolă în vârstă de 11 ani, în primul său rol de cinema. Aceasta are puteri asemănătoare cu ale lui şi este urmărită de forţe obscure.

''Acesta este un om a cărui viaţă este centrată pe violenţă'', a spus Jackman. ''Din punct de vedere tematic a părut foarte dificil, nu doar în ceea ce priveşte violenţa grafică, ci şi a consecinţelor violenţei, a părut imposibil de realizat un film PG-13 (nerecomandat minorilor sub 13 ani — n.r.) şi de intrat totodată în tematică, la un nivel serios'', a adăugat actorul.

Filmul a fost primit cu laude din partea criticilor la lansarea sa în martie şi a încasat 600 de milioane de dolari la nivel internaţional, conform BoxOfficeMojo.com.

20th Century Fox speră că noua abordare a lui Jackman în rolul său din ''Logan'' să ofere un avantaj în sezonul premiilor care se apropie şi care nu favorizează de obicei peliculele cu buget mare, realizate după benzi desenate.

''Este un moment foarte bun pentru noi ca actori sau creatori de poveşti'', a declarat actorul. ''Sunt încântat că Academia (Americană de Film şi Ştiinţe, ai cărei membri votează premiile Oscar) vede mai puţine limite în ceea ce priveşte caracteristicile necesare unui film bun, iar genul nu ar trebui să dicteze acest lucru'', a adăugat Jackman.