”Uau, ce pasăre mare!”, a spus Trump apropiindu-se de curcanul de peste 16 kilograme, pe care l-a mângâiat de câteva ori. „Drumstick, eşti graţiat”, a spus preşedintele american.

Donald Trump a fost însoţit la ceremonie de soţia sa, Melania Trump, şi de fiul lor, Barron, în vârstă de 11 ani, scrie news.ro

Înainte de a graţia curcanul, Trump a făcut o referire la cei doi curcani care au fost graţiaţi anul trecut de predecesorul său, Barack Obama – Tater şi Tot.

„Am fost foarte ocupat să răstorn mai multe acţiuni ale predecesorului meu. Totuşi, am fost informat că graţierile lui Tater şi Tot nu pot fi revocate sub nicio formă. Aşa că, Tater şi Tot, puteţi sta liniştiţi”, a spus Trump. 

Curcanul Drumstick a fost graţiat de Trump după ce a câştigat un poll online organizat de Casa Albă pentru această ceremonie. El a câştigat după ce 60% din totalul voturilor au fost exprimate în favoarea lui, în timp ce rivalul său Wishbone, a primit doar 40% din totalul voturilor.

Drumstick şi Wishbone au fost aduşi la Washington în weekend şi au fost cazaţi la hotelul Intercontinental The Willard. Cazarea lor a fost plătită de Federaţia Naţională pentru Curcani, care oferă anual doi curcani pentru ceremonia de graţiere a acestora organizată la Casa Albă.

Curcanii Wishbone şi Drumstick au fost crescuţi într-o fermă din Minnesota. Deşi Drumstick a câştigat, atât el, cât şi rivalul său vor ajunge la centrul “Gobblers Rest” (Refugiul Curcanilor) de la Universitatea Virginia Tech, la fel ca alţi curcani, care au fost graţiaţi în anii trecuţi.

Casa Albă a pregătit şi câteva date despre cei doi curcani. De exemplu, Drumstick preferă formaţia Journey, în timp ce Wishbone preferă să îi asculte pe Tim McGraw şi Faith Hill.

Primul preşedinte care a scăpat păsări de la a deveni mâncare de Ziua Recunoştinţei ar fi fost Abraham Lincoln. Potrivit folclorului, fiul cel mic al lui Lincoln i-ar fi cerut tatălui său ca unul dintre curcanii pe care îi crescuse şi pe care îl iubea să nu fie tăiat pentru cina festivă.

Însă, Federaţia Naţională pentru Curcani a început oficial să furnizeze curcani familiei prezidenţiale în 1947, în timpul administraţiei Truman. Truman nu a iertat, însă, pasărea de la tăiere.