Fiul prinţului moştenitor al Serbiei s-a căsătorit la Belgrad

Fiul prinţului moştenitor al Serbiei s-a căsătorit la Belgrad
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 08.10.2017 14:40
Filip Karadjordjevic, fiul cel mic al prinţului moştenitor al Serbiei, Alexandru Karadjordjevic, s-a căsătorit sâmbătă la Belgrad în cadrul unei ceremonii spectaculoase ce a avut loc în catedrala din capitala sârbă. Evenimentul a reprezentat prima căsătorie princiară organizată în Serbia după o pauză de 95 de ani, informează AFP.

Prinţul Filip, în vârstă de 35 de ani, s-a căsătorit cu Danica Marinkovic, o artistă specializată în arte plastice, în vârstă de 31 de ani, fiica renumitului pictor sârb Milan Cile Marinkovic.Mireasa a purtat o rochie albă, sobră, creată pentru acest eveniment de Roksanda Ilincic, o creatoare de modă ale cărei rochii au fost purtate de numeroase femei influente, inclusiv de ducesa de Cambridge şi de Michelle Obama.

Ceremonia a fost oficiată de patriarhul Bisericii ortodoxe sârbe, Preafericitul Irineu.

Filip Karadjordjevic, fiul Mariei da Gloria de Orleans-Braganza, de care Alexandru Karadjordjevic a divorţat în 1983, are un frate geamăn, Alexandru, şi un frate mai mare, Petar, în vârstă de 37 de ani. Tatăl lor, Alexandru Karadjordjevic, s-a născut în exil la Londra, în 1945, unde familia Karadjordjevic s-a refugiat după înfrângerea armatei iugoslave de Germania nazistă.

Alexandru Karadjordjevic a revenit în Serbia şi locuieşte în castelul din Belgrad al familiei sale începând din 2001, după o decizie a autorităţile sârbe.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI