Totuşi, Cooper Hefner susţine că a avut "o adolescenţă normală".

Omul de afaceri în vârstă de 23 de ani are expertiza şi cunoştinţele necesare pentru a continua să conducă imperiul tatălui său. În plus el este logodit cu actriţa britanică Scarlett Byrne, care nu a ezitat să pozeze goală pentru revista înfiinţată de socrul său.

Cooper, cel mai mic dintre copiii lui Hefner — Marston Hefner, Christie Hefner şi David Hefner — a trăit la Playboy Mansion sunt supravegherea atentă a mamei sale, Kimberley Conrad, unul din iepuraşii Playmate cele mai de succes ale revistei.

Căsătoria în 1989 a lui Kimberley cu Hefner l-a menţinut departe de excesele şi promiscuitatea reşedinţei Playboy. Până la divorţul părinţilor săi. Când totul s-a terminat, Playboy Mansion a devenit un loc al petrecerilor sălbatice.

Totuşi, potrivit unui interviu acordat de Cooper pentru Business Insider, pentru el reşedinţa a fost un loc liniştit şi tradiţional având în vedere că era ţinut la distanţă de toate acestea de o echipă de bodyguarzi care îl împiedicau pe el şi pe fratele lui să iasă în curte în timp ce invitaţii se distrau goi în piscină.

El a povestit că a avut o adolescenţă normală, că îşi invita prietenii acasă ca orice alt copil, singura diferenţă fiind faptul că reşedinţa Playboy avea propriul bar şi parc zoologic.

Spre deosebire de fratele său Marston, arestat în urmă cu câţiva ani pentru violenţă domestică asupra iubitei sale, Cooper s-a ţinut departe de scandaluri. A studiat cinematografia, are propria companie, "Hop media" şi colaborează cu agenţii pentru organizarea de evenimente şi managament.

El se va căsători în curând cu actriţa Scarlett Byrne, cunoscută pentru rolul său din celebra saga "Harry Potter", unde o interpretează pe Pansy Parkinson.

Cooper pare dornic să calce pe urmele tatălui său, aşa cum a făcut şi sora sa Christie, şi să lupte pentru a menţine Playboy pe linia de plutire.