Marilyn Manson a declarat marţi seară că a decis să se ''despartă'' de basistul Jeordie White, Twiggy Ramirez pe numele său de scenă, care, ocazional, era şi chitaristul trupei.

''Va fi înlocuit în turneul următor. Îi urez succes'', a scris artistul pe Twitter, fără explicaţii suplimentare.

Concedierea vine la cinci zile după ce Jessicka Addams, solista trupei de rock gothic Jack Off Jill, l-a acuzat pe Jeordie White de abuz sexual, inclusiv de viol, pe vremea când erau împreună, în anii '90.

Jessicka a declarat pe Facebook că Jeordie White a violat-o, ameninţând-o că o va strânge de gât şi că a strigat ''nu'' atât de puternic, încât au intervenit vecinii.

La fel ca şi în industria cinematografică, unde domneşte omerta, legea tăcerii impuse, care a făcut ca acuzaţiile aduse lui Harvey Weinstein să nu iasă la iveală, industria muzicală a forţat-o să păstreze tăcerea, a explicat artista.

''Casa de discuri se temea ca Marilyn Manson să nu-şi folosească influenţa pentru a distruge nu numai formaţia Jack Off Jill, dar şi reputaţia mea'', a explicat aceasta.

''Presiunea şi sentimentul de vinovăţie legate de consecinţele inevitabile pe care dezvăluirile despre viol le-ar fi avut asupra trupei mele, fericirii şi succesului meu, m-au determinat să păstrez tăcerea'', a declarat Jessicka.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri seară, Jeordie White a declarat că ''abia recent i-au fost aduse la cunoştinţă aceste acuzaţii despre fapte de acum mai bine de 20 de ani''.

''Dacă am provocat suferinţă, îmi cer scuze şi regret profund'', a spus basistul, adăugând că ''îşi va petrece timpul cu familia''.

Marilyn Manson, care se reface după un accident petrecut în timpul concertului de pe 1 octombrie de la New York, va reveni în turneu începând cu 5 noiembrie.