Site-ul Universităţii Cambridge a fost blocat de avalanşa de accesări pentru teza de doctorat a lui Stephen Hawking

Site-ul Universităţii Cambridge a fost blocat de avalanşa de accesări pentru teza de doctorat a lui Stephen Hawking
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 24.10.2017 22:47
Site-ul Universităţii Cambridge s-a blocat din cauza avalanşei de accesări de după decizia de a face publică online teza de doctorat a celebrului astrofizician britanic Stephen Hawking, conform unui anunţ al universităţii dat publicităţii luni, transmite DPA.

Site-ul s-a blocat încă din prima zi în care s-a permis accesul gratuit la teza de doctorat semnată de Hawking. Documentul de 134 de pagini, cu titlul "Properties of Expanding Universes" (Proprietăţi ale universurilor în expansiune) a fost descărcat de peste 60.000 de ori în doar câteva ore după ce a fost făcut public.

Stephen Hawking speră ca accesul liber la această lucrare să-i inspire pe alţii nu doar să gândească şi să înveţe, ci şi să împărtăşească rezultatele cercetărilor. ''Prin accesul liber la teza mea de doctorat sper să-i inspir pe oamenii din lumea întreagă să privească mai mult către stele, decât spre picioare, să mediteze la locul nostru în Univers şi să încerce să înţeleagă cosmosul'', a spus fizicianul.

Teza, pe care marele fizician a scris-o pe când avea 24 de ani, a fost făcută disponibilă tuturor pentru a marca Open Access Week 2017, un eveniment care doreşte să atragă atenţia asupra importanţei comunicării şi liberului acces la informaţii ştiinţifice.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI