Artistul a căzut de pe bicicletă după ce ar fi fost lovit de o maşină, în weekend.

''O vizită la doctori a confirmat fracturile la încheietura dreaptă şi la cotul stâng'', a scris pe Instagram vedeta care a publicat şi o fotografie cu o mână bandajată.

În urma deciziei, au fost afectate deocamdată concertele din Taipei, Osaka, Seul, Tokyo şi Hong Kong.

''Aştept să văd cum progresează vindecarea înainte de a ne decide cu privire la concertele de după'', se mai arată în textul în care se precizează, într-un post-scriptum, că nu artistul a tastat mesajul deoarece are ambele mâini bandajate.

Vedeta în vârstă de 26 de ani mai are încă opt date incluse în turneul din acest an, printre acestea numărându-se show-urile cu casa închisă din Singapore, Malaezia şi Thailanda. Ulterior, el are o pauză de trei luni — ce coincide cu decernarea premiilor Grammy şi Brit Awards — urmată de reluarea turneului în Australia, în luna martie.

Concertele susţin cel de-al treilea album, ''Divide'', din care au fost vândute mai multe milioane de exemplare, lansat în primăvară.

Cântăreţul pop britanic susţine concerte solo folosind doar o chitară şi o pedală pentru efect, în care cântă piese celebre precum ''Thinking Out Loud'', ''Sing'' şi ''Shape of You''.

Pierderea capacităţii de a-şi utiliza mâna dreaptă face imposibilă susţinerea unor astfel de show-uri live, însă artistul a declarat la începutul acestui an pentru BBC că nu va accepta niciodată să cânte cu o trupă. ''Nu simt că ar fi ceva interesant sau nou să vezi un cântăreţ-compozitor cu o formaţie în spate'', a spus el adăugând că dacă ar apela la această variantă s-ar simţi incomplet.