Shakira i-a liniştit pe fanii echipei blaugrana, asigurându-i că Pique se simte excelent la club: "Devotamentul lui Gerard faţă de Barça e total. E o parte importantă a echipei. E greu să mai găseşti un fotbalist ca el, pentru că jucătorii sunt mercenari într-un fel: vin şi pleacă, schimbă echipele între ele. Inima lui Pique bate pentru Barcelona. Cred că e unul dintre puţinii fotbalişti care s-au născut şi au crescut cu ideologia blaugrana. Barca e o parte din el. Nu cred că există vreo sumă sau altceva care să-l poată cumpăra".

Despre relaţia ei cu fotbalistul, Shakira a spus: "Gerard mi-a schimbat viaţa în ăştia 6 ani de când suntem împreună. Înainte să-l întâlnesc ziceam: «Eu cu un fotbalist? Niciodată!» Nu mi-aş fi imaginat că voi fi iubita unui jucător de fotbal. A fost o pedeapsă dulce a destinului.

Eu şi Pique ne completăm. Ne asemănăm în multe aspecte. Suntem născuţi în aceeaşi zi şi suntem foarte pasionali, trăim totul la maximum. Să zicem totuşi că el e mai liniştit, iar eu un pic mai dramatică.

Dacă ne-ar plăcea să mai avem un copil? Dacă e să fie, va fi binevenit. Dar acum cu doi copii deja mult, parcă am avea 6! Seamănă mult cu mine şi cu Gerard, n-au stare toata ziua, sunt foarte amuzanţi, dar la 11 seara sunt praf, nu mai am pic de energie".

Shakira spune că ea şi fotbalistul Barcelonei nu au în plan foarte curând căsătoria: "Eu simt că deja formăm o familie, e ca şi cum am fi căsătoriţi. Cred că devotamentul unuia faţă de celălalt pe care ni l-am demonstrat de când suntem împreună, faptul ca am creat o familie, e ceva foarte intens, avem o relaţie solidă. Nu cred că e nevoie de nişte acte, de o petrecere şi o ceremonie pentru a fi fericit şi a te simţi în familie.

Nu spun nu unei căsătorii, dar nu e o prioritate pentru noi. În momentul ăsta simt că ne suntem devotaţi unul altuia, avem doi copii minunaţi, o binecuvântare pentru noi".