VIDEO

Un pui de ligru, un animal rar, a venit pe lume la o grădină zoologică din Rusia

Un pui de ligru, un animal rar, a venit pe lume la o grădină zoologică din Rusia
Sursa: www.agerpres.ro Foto: youtube.com 30.01.2017 13:05
Un pui de ligru, născut în urma încrucişării dintre un leu şi o tigroaică, s-a născut la o grădină zoologică itinerantă din regiunea Rostov-pe-Don, din sudul Rusiei, a anunţat directorul acesteia.

Botezat Tsar, ligrul s-a născut în urmă cu două luni în urma împerecherii dintre o tigroaică a micii grădini zoologice, pe nume Princesse, şi leul Caesar. „Cei doi părinţi trăiesc de mult timp unul lângă altul şi se cunoşteau bine”, a explicat reprezentantul grădinii zoologice.

Ligrii sunt animale extrem de rare, iar şansele lor de a se naşte în mediul sălbatic sunt aproape nule ţinând cont de faptul că tigrii trăiesc în Asia, iar habitatul natural al leilor este Africa. „În prezent există doar douăzeci de ligri în lum”, a precizat Aďrapetian.

Având blana bej caracteristică leilor, dar şi dungi moştenite de la mama sa, micuţul ligru este hrănit cu lapte de la o capră a grădinii zoologice.

Deocamdată, Tsar nu are decât greutatea unei pisici mari, însă ligrii adulţi sunt întotdeauna mai mari şi mai grei decât părinţii lor, a explicat Airapetian. Astfel, un exemplar matur poate cântări peste 400 de kilograme, în condiţiile în care greutatea maximă a unui tigru este de aproximativ 300 de kilograme, iar cea a unui leu de 250 de kilograme.

În Statele Unite, ligrul Hercules, care cântăreşte 418 de kilograme şi măsoară 3,33 metri, este înregistrat oficial în Cartea Recordurilor drept cea mai mare felină din lume.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI