Website-ul a fost creat de echipa Fundaţiei Obama, care pregăteşte înfiinţarea Centrului prezidenţial Barack Obama la Chicago ce va funcţiona ca un forum pentru toţi cei care vor să desfăşoare proiecte dedicate îmbunătăţirii vieţii cetăţenilor americani.

Centrul va funcţiona într-o zonă din partea de sud a oraşului Chicago, însă va desfăşura proiecte la nivelul întregii ţări şi peste tot în lume, a spus Barack Obama în mesajul video dedicat anunţării acestei iniţiative. Centrul va fi mai mult decât o simplă bibliotecă sau muzeu, va fi un centru de lucru pentru cetăţeni, drept pentru care vrem să ştim care sunt propunerile voastre, i-a invitat Obama pe toţi cei interesaţi să trimită propuneri în acest sens.

Potrivit techcrunch.com, site-ul obama.org conţine selecţii de fotografii ale familiei Obama, momente surprinse în timpul călătoriilor efectuate, detalii fotografice despre pasiunile lor sau diferite ilustraţii digitale cu membrii necuvântători ai familiei — câinii.

Într-un mesaj pe Twitter, pe contul @BarackObama, fostul preşedinte a anunţat că va folosi de acum înainte această modalitate digitală de comunicare, însă după ce se va întoarce din vacanţa pe care o va petrece cu familia sa, scrie techcrunch.com.

Fundaţia nonprofit Barack Obama a fost înfiinţată în 2014, iar Centrul de la Chicago ar urma să fie definitivat în 2020.