Imagini difuzate de postul privat Unitel o arată pe Malia, 18 ani, mergând alături de alţi prieteni prin localitatea Tiquipaya, unde fiica lui Obama a făcut voluntariat timp de şase săptămâni în octombrie anul trecut. Alte imagini o prezintă pe Malia în alte locuri precum Altiplano boliviano sau în autogara din La Paz.

Malia Obama a făcut de asemenea un traseu prin lanţul muntos Cordillera Real cu ajutorul ghizilor montani Eduardo Mamani Quispe, Gregorio Mamani Quispe şi Pedro Quispe, după cum a postat pe pagina sa de Facebook agenţia de turism şi drumeţii „Bolivian Mountain Guides”.

A fost un traseu de patru zile realizat în decembrie anul trecut, a confirmat EFE, ghidul Eduardo Mamani. Tânăra nu a avut probleme să comunice cu ghizii având în vedere că vorbeşte spaniola şi a putut conversa în engleză cu unul dintre ei.

Malia Obama va începe cursurile la Universitatea Harvard în toamna aceasta, după o vacanţă prelungită, având în vedere că a absolvit în iunie anul trecut colegiul privat Sidwell Friends.