„François Hollande, mi-aţi citit scrisoarea?”, scrie cântăreaţa din Barbados, nerăbdătoare să primească un răspuns din partea şefului statului francez. Rihanna este aparent îngrijorată de faptul că scrisoarea pe care i-o scrisese preşedintelui francez, referitoare la fondul „Education Cannot Wait” să se fi pierdut în hăţişul serviciului poştal din Franţa sau pe culoarele palatului Elysee.

Artista, care are 65 de milioane de abonaţi, îşi pune popularitatea în serviciul acestei organizaţii, al cărei purtător de cuvânt este. Fondul, susţinut de UNICEF, doreşte să obţină finanţări pentru a oferi acces la educaţie pentru 75 de milioane de copii care trăiesc în ţări aflate în criză. Strategia este eficientă: tweet-ul destinat lui Francois Hollande a fost distribuit de peste 9.300 de ori şi a primit 12.000 de like-uri din partea internauţilor.

Tweet-ul Rihannei nu a fost scris întâmplător. Cântăreaţa va participa la un mare concert de caritate sâmbătă, la New York, cu ocazia Global Citizen Festival în Central Park, la care liderii mondiali sunt chemaţi să susţină financiar accesul copiilor la educaţie. Este aşteptată şi prezenţa cântăreţilor Kendrick Lamar şi Selena Gomez.

François Hollande nu a răspuns în mod direct. Ministrul dezvoltării şi francofoniei, André Vallini, a fost cel care a scris un tweet pentru a răspunde interpretei piesei „Work”. „Aveţi dreptate. #EducationCannotWait (Educaţia nu poate aştepta). /.../ François Hollande şi Franţa investesc”, a scris ministrul.