Diana, prinţesă de Wales, a murit într-un accident de maşină la 31 august 1997.

Ducesa Kate, în vârstă de 34 de ani, relaxată şi bronzată după recenta vacanţă a cuplului şi îmbrăcată într-o rochie albă cu imprimeuri albastre, le-a povestit tinerilor din cadrul proiectului Youthscape câteva păţanii din bucătărie. Ea s-a amuzat pe seama felului în care a încercat de mai multe ori să gătească de alături de prinţul George, însă a renunţat deoarece micuţul ''face prea multă mizerie''. De asemenea, ea a mărturisit că micuţul adoră să se joace cu spaghete.

De asemenea, în timpul vizitei la centrul Keech, ducesa Kate a îmbrăţişat un băieţel în vârstă de 6 ani, care şi-a pierdut fratele mai mare, în urmă cu doi ani. ''Îmi plac îmbrăţişările'', a declarat ea. Copiii au gătit negrese în bucătăria proaspăt renovată, iar William a spus cu această ocazie că este un mare fan al dulciurilor şi a încercat una dintre prăjituri dându-i o bucată şi ducesei.

În cadrul vizitei, William şi Kate au discutat cu specialiştii despre problemele tinerilor. ''Copiii ar trebui să primească ajutor emoţional în şcoli, aşa cum primesc primul ajutor medical'', a spus prinţul. Kate l-a aprobat adăugând: ''Ar trebui ca acest lucru să fie ceva obişnuit la şcoală''. Centrul Youthscape din Luton, Bedfordshire, a fost redeschis în aprilie, după ce a primit un ajutor de 2,3 milioane de lire. Fondat în 1993, acesta este specializat în dezvoltarea socială, emoţională şi spirituală a tinerilor.

Ducele William şi ducesa Kate s-au întors recent dintr-o vacanţă de zece zile în Franţa, alături de micuţul prinţ George, în vârstă de 3 ani, şi de prinţesa Charlotte, în vârstă de 1 an. Familia a stat la castelul La Rocque, din Pouydraguin, Toulouse.