Deşi nu ne dăm seama, noi facem ultima mutare, întotdeauna. Trebuie doar să privim înainte şi să ne înarmăm cu răbdare şi curaj, iar soluţiile vor veni de la sine. Iată cele mai bune căi prin care poţi reduce stresul.

1. Mănâncă sănătos

Cu o alimentaţie sănătoasă la bază îţi poţi desfăşura activităţile zilnice şi planifica viaţa în cel mai plăcut mod pe termen lung.

2. Dormi suficient

Orele insuficiente de somn nu se citesc numai pe chip, ci sunt reflectate şi de limbajul corpului. Stabileşte-ţi o rutină care să te pregătească pentru somn şi astfel vei adormi mult mai uşor şi mai bine.

3. Ia atitudine 

Afirmă-te şi nu te mai închide în sine atunci când vrei să rezolvi o problemă. Transmite mesajul complet, fără omisiuni, şi ai curajul să îţi asumi cele spuse pentru a putea găsi o soluţie în întregime. Setează-ţi o agendă cu activităţile zilnice pentru a evita întârzieri sau contramandări.

4. Priveşte problema dintr-un alt unghi

Încearcă să schimbi perspectiva problemei şi să o abordezi dintr-un alt unghi. Mai mult, apelează la simţul umorului şi nu te lua în serios de fiecare dată. Aşa vei fi mult mai detaşat şi vei putea privi cu claritate ansamblul situaţiei.

5. Învaţă să spui „nu”

Întreabă-te pe tine însuţi, indiferent de context, dacă îţi doreşti cu adevărat să răspunzi afirmativ la întrebarea ce îţi este adresată şi învaţă să refuzi. Nu din egoism, ci din respect pentru tine şi pentru persoana de lângă tine. Fii sincer şi astfel vei evita să te confrunţi cu situaţii tensionante şi, implicit, cu stresul ce-l emană. 

6. Petrece timp cu cei dragi

Sprijinul familiei nu poate fi înlocuit de nimeni şi nimic, la fel cum prietenia adevărată nu poate fi îndeplinită de oricine. Implică-te mai mult în relaţia cu cei dragi şi investeşte încredere. Comunicarea este cea mai bună soluţie.

7. Fă sport

Activităţile fizice te ajută să reduci din nivelul stresului acumulat pe timpul zilei. Alocă cel puţin zece minute zilnic pentru sport şi vei vedea îmbunătăţiri în atitudinea şi starea ta de spirit.

8. Râzi

Indiferent de cât de încărcat este programul, lasă-ţi câteva minute şi pentru activităţi care să te binedispună şi să îţi aducă zâmbetul pe buze. Râsetul este cel mai bun medicament.