Cu toate acestea, oamenii s-au îndepărtat de hrana naturală atât de mult, încât astăzi, una dintre cele mai profitabile industrii este cea a unei diete sănătoase. Vânzările de junk food au crescut dramatic.

Lanţurile de magazine fast-food, care abundă în alimente procesate, sunt la tot pasul. Printre cele mai periculoase alimente din lume se numără maioneza, carnea grasă, mezelurile, băuturile carbogazoase, alimentele dulci, chipsurile.

Maioneza este un amestec caloric, care conţine foarte multă grăsime, glucide, agenţi de colorare, îndulcitori, înlocuitori.

La fel de nocive sunt ketchup-ul şi diverse sosuri, care, în afară de coloranţi şi înlocuitori de arome, conţin şi produse modificate genetic. Carnea grasă accelerează procesul de îmbătrânire a celulelor şi contribuie la apariţia bolilor cardiovasculare.

Mezelurile sunt unele dintre cele mai periculoase alimente. Ele conţin aşa-numitele grăsimi ascunse, obţinute prin colorare şi arome. Mulţi producători de produse din carne folosesc soia transgenică (modificată genetic), pentru obţinerea mezelurilor – crenvurşti, cârnaţi, salam.

Alimentele dulci conţin o mare cantitate de calorii, în combinaţie cu aditivi chimici, produse modificate genetic, coloranţi şi arome. Băuturile carbogazoase sunt un amestec de zahăr şi substanţe chimice.

Ele facilitează distribuirea rapidă a substanţelor nocive în organism şi sunt deosebit de dăunătoare prin conţinutul ridicat de zahăr. Chipsurile sunt dăunătoare pentru organism, fiind un amestec de carbohidraţi şi grăsimi acoperite cu coloranţi şi înlocuitori de gust.

Caramelele conţin cantităţi mari de zahăr, aditivi chimici, coloranţi şi înlocuitori.