Rezultatele, publicate în revista medicală Circulation, au la bază date provenite de la trei mari studii care au analizat obiceiurile a peste 200.000 de oameni pe o perioadă de până la 30 de ani. Cercetătorii au descoperit ca băutorii moderaţi de cafea (cei care beau mai puţin de cinci ceşti pe zi) au avut un risc mai mic de a muri de boli cardiovasculare, diabet zaharat de tip 2 sau boli neurologice .

Oamenii de ştiinţă nu pot spune cu exactitate motivele pentru care cafeaua este atât de benefică pentru sănătate. O posibilă explicaţie ar putea fi faptul că anumiţi compuşi naturali din boabele de cafea ar ajuta la reducerea rezistenţei la insulină şi diminuarea inflamaţiilor din organism.

Studiile anterioare au constatat ca substanţele din cafea poate ajuta, de asemenea, la creşterea rezistenţei mentale şi la îmbunătăţirea memoriei. Însă pentru a profita cu adevărat de beneficiile acestei băuturi consumaţi cafea cu moderaţie şi ţineţi dependenţa de cafeină sub control cu maxim 5 ceşti pe zi.

Alte studii au arătat că persoanele care consuma băuturi cu cafeină au reuşit să îşi accelereze metabolismul de la 3 la 11%. Cafeină este una dintre substanţele care vă ajută să ardeţi grăsimi, aşa că pentru rezultate optime puteţi bea o ceaşcă de a cafea înainte de a merge la sală!