Obama a şovăit un pic înainte de a da curs invitaţiei lansate de dansatoarea Mora Godoy, dar a revenit rapid asupra deciziei şi a făcut câţiva paşi de tango alături de partenera sa. În acest timp, Michelle Obama şi-a exersat talentele alături de dansatorul de tango argentinian José Lugones.

Preşedintele american „mi-a spus că nu ştie cum să danseze (tango), i-am spus că trebuie doar să mă urmeze”, a relatat ulterior Mora Godoy. „Mi-a zis „Ok” şi a început să danseze. În cele din urmă, eu am fost cea care l-am urmat pentru că este un foarte bun dansator”, a mărturisit dansatoarea pentru ziarul argentinian La Nacion.

Înaintea dineului cu preşedintele Mauricio Macri la centrul cultural Kirchner, Barack Obama a rostit un scurt discurs în care l-a citat pe scriitorul argentinian Jorge Luis Borges, potrivit căruia „în această ţară avem dreptul inviolabil la speranţă”.

Preşedintele Obama a început joi a doua şi ultima zi a vizitei sale în Argentina, care a coincis cu acţiunile de comemorare ocazionate de împlinirea a 40 de ani de la lovitura de stat din 1976.