Se spune că unde se adună mai multe inimi şi minţi luminate, ies numai lucruri frumoase. Ne-am convins de asta în cadrul unui eveniment de caritate organizat astăzi de către compania StarNet dimpreună cu prezentatoarea principalului buletin de ştiri de la Jurnal TV, Stela Popa. De Dragobete, compania StarNet şi Stela Popa au decis să împărtăşească din plin dragoste. Iar dragostea, în acest caz, a fost prezentată sub forma unui ajutor financiar acordat de StarNet pentru Elena Mocrii, fotografa diagnosticată cu leucemie acută şi un lot de cărţi Îngerii Mării donate pentru 15 licee din Chişinău. Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului social „Noi apreciem inteligenţa”.

„Ceea ce ne-am propus a fost ca odată ce cartea pe care am scris-o – Îngerii Mării va ajunge în mâinile copiilor să fie transmis şi mesajul de solidaritate faţă de încercarea grea prin care trece prietena noastră Elena Mocrii. Copiii trebuie să înveţe să fie generoşi, să fie receptivi cu aproapele lor şi să aibă astfel de exemplele demne de urmat precum acţiunea la care am asistat astăzi. Vreau, totodată, ca tânăra generaţie să fie una cultă, inteligentă şi cu suflet mare. Mă bucur că am reuşit să facem un prim pas alături de StarNet. Mulţumesc pe această cale şi instituţiilor media care ne sunt alături, în special Jurnal TV”, a subliniat scriitoarea Stela Popa.

La rândul său, Aurelia Salicov, director StarNet, a declarată: “Am fost profund sensibilizaţi de cazul tinerei fotografe Elena Mocrii şi nu am putut să nu reacţionăm. Noi credem în viitorul tinerilor noştri, ne punem speranţa în ei, în noua generaţie şi încercăm să o susţinem. Iată de ce, vom încerca ca prin gestul de astăzi să le fim mai aproape, inclusiv Elenei şi familiei sale. Vrem ca prin intermediul cărţii Îngerii Mării să transmitem un mesaj de solidaritate care să ajungă la inimile oamenilor”.

La eveniment au participat mai mulţi reprezentanţi ai liceelor din capitală care au subscris celor spuse mai sus de vorbitori. “Pe bună dreptate tinerii sunt cei în care credem şi care vor schimba lucrurile spre mai bine” au declarat aceştia.

Amintim că StarNet este un susţinător activ al proiectelor civice şi este mereu gata să-şi aducă aportul la dezvoltarea societăţii în general şi al generaţiei tinere în special, iar lectura cărţilor din copilărie este o bază bună pentru formarea unei personalităţi puternice şi creative. Compania noastră va contribui şi pe viitor la stabilirea acestui obiectiv în rândul populaţiei.

Mai jos puteţi urmări un fotoreportaj de la eveniment.