Obiectele din casă din casă care te fac mai obosit ar putea fi următoarele:

Dezordinea

Dacă alegi să te odihneşti în loc să faci curăţenie, acest lucru ar putea să te facă mai obosit decât este cazul. Un studiu realizat de Institutul de Neuroştiinţe din cadrul Universităţii Princeton a descoperit că un mediu murdar şi dezorganizat duce la consumul energiei prin stres, care duce la mai multă oboseală.

Pereţii albaştri

Un studiu realizat de Travelodge a analizat culorile pereţilor din 2.000 de case şi a descoperit că pereţii albaştri ajută la scăderea ritmului cardiac, scade tensiunea arterială şi te face somnoros. Albastrul este perfect pentru dormitor, însă nu este recomandat în alte camere.

Televizorul

Ecranul televizorului sau al tabletei emană lungimi de undă albastre, care opresc producţia de metonină, substanţa care te face obosit şi te ajută să adormi.

Cafetiera

Cu toate că acest aparat este foarte util dimineaţa, după-amiaza sau seara ar putea să fie motivul pentru ca îţi este somn la ora cinei. Deşi cafeina este un stimulent şi îţi oferă o doză de energie, acest efect se diminuează şi ajungi să te simţi mai obosit. Există şi unele situaţii în care, din cauze genetice, cofeina te adoarme.

Dulapul cu alcool

Alcoolul pe care îl consumi seara pentru a te ajuta să adormi mai repede îţi strică de fapt calitatea somnului.

Lumânările cu aromă de levănţică

Cu toate că această aromă este foarte relaxantă, acesta este tocmai motivul pentru care te oboseşte. Psihologii de la Universitatea Wesleyan au descoperit că oamenii care au mirosit lumânări cu această aromă înainte de culcare au dormit mai bine. Prin urmare, nu trebuie să renunţi la ele, ci să nu le ţii aproape în timpul zilei.

Mâncarea fast food

Mâncărurile cu mulţi carbohidraţi şi zahăr duc la creşterea nivelul de zahăr din sânge, care apoi scade brusc , făcându-te să te simţi obosit.

Temperatura din cameră

Studiile au descoperit că temperatura optimă pentru somn este destul de scăzută, prin urmare dacă obişnuieşti să stai ziua în frig în casă nu este exclus să te ia somnul.

Telefonul

Un studiu realizat de National Sleep Foundation a descoperit că 20% dintre oamenii de 19-29 de ani erau treziţi de un apel, mesaj sau email cel puţin de câteva ori pe noapte. Din cauza acestor întreruperi ale somnului te vei simţi cel mai probabil obosit a doua zi.

Perdelele

Un studiu despre oamenii care muncesc în birouri cu ferestre versus cei din birouri fără ferestre a descoperit că oamenii care erau expuşi luminii naturale în timpul zilei dormeau cu aproximativ 46 de minute mai mult în timpul nopţii. Acelaşi lucru se aplică şi mediului de acasă: mai multă lumină naturală, adică înlăturarea perdelelor din dreptul ferestrelor în timpul zilei, îţi va asigura un somn mai odihnitor, scrie elledecor.com.