Filmul care va avea premiera în vara lui 2018 este un amestec de animaţie şi live action. Barbie va avea o aventură în lumea reală, şi, potrivit Deadline, realizează că "perfecţiunea vine din interior, nu din exterior, şi apoi cheia fericirii este să crezi în tine, liber şi fără obligaţii la a ţinti standarde ale perfecţiunii". Barbie se întoarce acasă pentru a-şi salva prietenii-păpuşi. 

Compania Sony a cumpărat drepturile de la Mattel în 2014, care au generat vânzări de 3 miliarde de dolari cu cele 180 de păpuşi Barbie. 

Scenariul original a fost scris de Jenny Bicks, care a fost înlocuită de Hilary Winston. Această versiune este scrisă de Amy Schumer şi sora ei, Kim Caramele. 

Un regizor pentru această peliculă încă nu a fost ales. Reese Witherspoon este producătoare şi ar putea să joace în filmul biografic despre creatorul păpuşii, Ruth Handler. 

Amy Schumer, care a devenit celebră după ce a jucat în filmul ''O tipă dezastru/ Trainwreck", poate fi văzută în drama "Thank you for your service", de Jason Hall, şi într-un alt film la care a scris scenariul împreună cu Jennifer Lawrence, în care vor juca amândouă.