Beyonce şi-a folosit celebritatea în 2016 pentru a creşte gradul de conştientizare în rândul publicului larg asupra mişcării Black Lives Matter, crizei apei potabile din Flint, Michigan şi acţiunilor umanitare întreprinse de Robin Hood Foundation.

La mică distanţă, pe locul al doilea, s-a clasat actorul Lin-Manuel Miranda, creatorul şi protagonistul musicalului ”Hamilton”, pus în scenă pe Broadway. 

Cântăreaţa pop-country Taylor Swift încheie podiumului, clasându-se pe locul al treilea.

Topul 10 al vedetelor cu preocupări filantropice în 2016 este completat de cântăreaţa şi actriţa Demi Lovato, actriţa Shailene Woodley, luptătorul John Cena, cântăreaţa Miley Cyrus, cântăreaţa Lady Gaga, actriţa Zendaya şi actorul Jesse Williams.

Beyonce Knowles, născută pe 4 septembrie 1981, este cântăreaţă pop şi R&B, devenită celebră în calitate de solistă principală a grupului feminin Destiny's Child, ale cărui discuri s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial. După destrămarea acestui grup, ea a ales cariera solo, pe parcursul căreia a lansat cinci albume de studio, care s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artista americană a câştigat numeroase trofee, inclusiv 20 de premii Grammy.